/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 8 октомври, са регистрирани 11 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

Седем нови случая на коронавирус в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


- Община Шумен - 10 - пет жени на възраст между 14 и 83 г. и петима мъже на възраст между 28 и 79 г. от Шумен
- Община Каолиново - една жена на 66 г. от Каолиново


От новорегистрираните, са хоспитализирани две лица в „МБАЛ-Шумен“. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки в Шумен

Направени са 42 PCR теста.
На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 35 пациенти с коронавирус, от които един е  настанен в ОАИЛ. Общо за областа случаите, с регистрирани положителни проби достигнаха 417 лица, съобщиха от РЗИ.

Настанени в лечебни заведения са 35 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 70 лица, излекувани са 288 лица, починалите са 24 лица. Новорегистрираното дете на 14 г. не е посещавало присъствено учебно заведение от началото на учебната година.

Девет са новите случаи на COVID-19 в Шуменско

Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 33 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен, са 228.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.