/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 7 октомври, са регистрирани седем нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

Засилват проверките за спазване на противоепидемичните мерки в Шумен

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


- Община Шумен - 7 - шест жени на възраст между 16 и 85 г. и един мъж на 60 г. от Шумен

От новорегистрираните, са хоспитализирани пет лица в „МБАЛ-Шумен“. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Девет са новите случаи на COVID-19 в Шуменско

Направени са 26 PCR теста. На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 37 пациенти с COVID-19, от които един е  настанен в ОАИЛ. Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби в информационната система, достигнаха 406 лица.

Настанени в лечебни заведения са 37 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 58 лица, излекувани са 287 лица, починалите, са 24 лица.

Шест нови случая на коронавирус в Шуменско

На 7 октомври са регистрирани с положителна проба за коронавирус две деца на 16 г.
От проведените епидемиологични проучвания е установено, че едното е ученик в ПЕГ „Н.Й.Вапцаров“, а другото е ученик в ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен.

Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в училище, на директорите на учебните заведения са издадени предписания за предприемане  на необходимите противоепидемични мерки

За три денонощия: 19 нововозаразени в Шуменско

Медицински служители, при които е констатиран коронавирус, са общо 30 лица. Лицата, поставени под карантина в областта, са 198.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.