/ iStock/Getty Images
Сградата е дезинфекцирана основно
Тази сутрин сградата на областната управа в Шумен, ще се дезинфекцира основно заради служител с положителна проба за коронавирус.

Четири нови случая на коронавирус в Шуменско

Не се налага пълно затваряне на Областната администрация. Областният управител проф. Стефан Желев още в неделя заяви, че работата с граждани ще бъде възстановена след дезинфекцията, или около 10:00 часа.

Нови 11 новозаразени в Шуменско, починаха две жени

Не се налага и изследване на останалите служители в сградата. Сградата на областната администрация в Шумен беше основно дезинфекцирана, заради положителна проба за коронавирус на зам.-областният управител Ширин Вели.

Положителни проби за COVID-19 са дали още съпругът и синът й, след като за пореден път, в петък, си направили профилактични тестове. "Тримата се чувстваме добре, нямаме симптоми и оплаквания", каза по телефона съпругът на Вели.

34 ученици от най-голямото училище в Шумен са под карантина

Заради дете с положителен тест за коронавирус, за което се предполага, че е осемгодишният син на Вели, под карантина са поставени съучениците му.

"Учениците от втори "в" клас, девет деца от втори "б" клас от СУ "Сава Доброплодни" в Шумен, както и двама учители, са поставени под 14-дневна карантина, до 15 октомври включително", съобщи нзам.-директорът на учебното заведение Мария Костадинова.
БГНЕС/БТА