/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 29 септември, са регистрирани пет нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

Три нови случая на COVID-19 в Шуменско и две жертви

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


- Община Шумен - две жени на 40 и на 64 г. от Шумен
- Община Никола Козлево - жени жени на 56 и на 60 год.от село Вълнари
- Община Нови пазар - един мъж на 34 г. от село Памукчи


От новорегистрираните пет случая, хоспитализирани са три лица. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Направени са 49 PCR теста. На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 25 пациенти с COVID-19, от които трима са настанен в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ-Силистра.

Четири са новите случаи на COVID-19 в Шуменско

Общо за областта случаите, с регистрирани положителни проби в информационната система, достигнаха 350 лица. Настанени в лечебни заведения са 26 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 27 лица, излекувани са 275 лица, починалите са 22 лица, съобщиха от РЗИ.

Починалите лица, при които е бил доказан новият коронавирус от последното денонощие са две лица - един мъж на 73 г. с придружаващо хронично белодробно заболяване и една жена на 55 г. с придружаващо заболяване - диабет.

Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 20 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 95. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция