/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за периода 25-27 септември, са регистрирани четири нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

Пет нови случая на коронавирус в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


- Община Шумен - 2 - една жена на 63 г. и един мъж на 43 г. от Шумен
- Община Никола Козлево - 1  мъж  на 71 г. от село Вълнари
- Община Върбица - един мъж на 59 г. от Върбица.


От новорегистрираните четири случая, хоспитализирано е едно лице. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ.

Направени са 46 PCR теста. На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 25 пациенти с COVID-19, от които двама са настанени в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ-Силистра.

Осем са новите случаи на коронавирус в Шуменско

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за заразата в информационната система, достигнаха 342 лица. Настанени в лечебни заведения са 26 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 29 лица, излекувани са 269 лица, починалите са 18 лица.

Медицински служители, при които е констатиран коронавирус, са общо 20 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен, са 92. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.