/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 23 септември, са регистрирани осем нови случая на лица от областта с положителни проби, съобщиха от РЗИ.

Учител от Шумен е с коронавирус

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


Община Шумен - пет случая - четири жени на 43, на 60, на 61, на 67 г. и един мъж на 44 г. от Шумен
Община Никола Козлево - един мъж на 67 г. от с. Вълнари
Община Каолиново - една жена на 56 г. от село Климент
Община Венец - един мъж на 52 г. от село Черноглавци


От новорегистрираните осем случая, хоспитализирани са четири лица. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Направени са 55 PCR теста. В момента на лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 24 пациенти с коронавирус, от които двама са  настанени в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ-Силистра.

Два нови случая на COVID-19 в област Шумен

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система, достигнаха 333 лица. Настанени в лечебни заведения са 25 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 30 лица, излекувани са 260 лица, починалите са 18 лица.

Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 18 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 88. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.