/ IStock
В Единният информационен портал за COVID-19, за 17 септември, са регистрирани два нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за COVID-19.

Два са новите случаи на коронавирус в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва: Община Шумен - 2 - една  жена на 60 г. и един мъж на 60 г. от Шумен, съобщиха от РЗИ.

От новорегистрираните два случая, няма хоспитализирани лица. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Направени са 34 PCR теста. В момента на лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 17 пациенти с COVID-19, от които един е настанен в ОАИЛ. Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система, достигнаха 314 лица.

Три са новите случаи на заразени с Covid-19 в област Шумен

Настанени в лечебни заведения са 17 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 30 лица, излекувани са 250 лица, починалите са 17 лица. Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 11 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен, са 69. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.