/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 16 септември, са регистрирани два нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за заразата, съобщиха от РЗИ.

Три са новите случаи на заразени с Covid-19 в област Шумен

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва: Община Шумен - два - една жена на 57 г. и един мъж на 58 г. от Шумен.

От новорегистрираните два случая, няма хоспитализирани лица. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Направени са 25 PCR теста. В момента на лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 20 пациенти с COVID-19, от които двама са настанени в ОАИЛ. Общо за областта случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система, достигнаха 312 лица.

Кмет в Шуменско почина след битка с COVID-19

Настанени в лечебни заведения са 20 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение, са 31 лица, излекувани са 244 лица, починалите са 17 лица. Медицински служители, при които е констатиран коронавирус, са общо 11 лица.

Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 72. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.