/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 24 септември, са регистрирани пет нови случая на лица от област Шумен с положителни проби за коронавирус.

Осем са новите случаи на коронавирус в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


Община Никола Козлево - една жена на 54 г. от село Вълнари

Община Върбица - 4 - една жена на 55 г. и две жени на 60 г. от Върбица и един мъж на 68 г. от село Чернооково


От новорегистрираните пет случая, хоспитализирани са три лица. Изготвени са  предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина, съобщиха от РЗИ.

Направени са 15 PCR теста. В момента на лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 28 пациенти с COVID-19, от които двама са  настанени в ОАИЛ. Едно лице е хоспитализирано в МБАЛ-Силистра.

Учител от Шумен е с коронавирус

Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби в информационната система, достигнаха 338 лица. Настанени в лечебни заведения са 29 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 27 лица, излекувани са 264 лица, починалите са 18 лица.

Медицински служители, при които е констатиран COVID -19, са общо 18 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 89. Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.