/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за периода 2-4 октомври, са регистрирани 19 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

34 ученици от най-голямото училище в Шумен са под карантина

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:

- Община Шумен - 13 - шест жени на възраст между 18 и 78 г. и шест мъже на възраст от 31 до 75 г. от Шумен и един мъж на 64 г. от село Панайот Волов
- Община Никола Козлево - 3 - една жена на 36 г., едно дете на 7 г. и един мъж на 39 г. от село Вълнари
- Община Нови пазар - една жена на 78 г. от Нови пазар
- Община Каспичан - един мъж на 64 г. от село Кюлевча
- Община Върбица - една жена на 35 г. от Върбица


От новорегистрираните, са хоспитализирани пет лица. Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина.

Служител на областната управа в Шумен е с COVID-19

Направени са 74 PCR теста. На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 27 пациенти с COVID-19, от които един е  настанен в ОАИЛ. Общо за област Шумен случаите, с регистрирани положителни проби в информационната система, достигнаха 384 лица, съобщиха от РЗИ.

Настанени в лечебни заведения са 27 пациента; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение, са 51 лица, излекувани са 282 лица, починалите са 24 лица В Единният информационен портал за COVID-19 на 2 октомври, е регистрирано с положителна проба дете на 7 г.

Четири нови случая на коронавирус в Шуменско

От проведеното епидемиологично проучване е установено, че същото е ученик във втори клас в СУ „Сава Доброплодни“-Шумен. Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в училище на директора на учебното заведение е издадено предписание за поставяне под 14-дневна карантина на контактните ученици учители и предприемането на необходимите противоепидемични мерки.

Медицински служители, при които е констатиран COVID-19, са общо 27 лица. Лицата, поставени под карантина в област Шумен са 182.

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.