/ iStock/Getty Images
В Единният информационен портал за COVID-19, за 13 октомври, са регистрирани 39 нови случая на лица от област Шумен с положителни проби.

Девет новозаразени в Шуменско

Разпределението им по общини по настоящ адрес на лицата е, както следва:


- Община Шумен - 27 - 11 жени на възраст от 41 г. до 70 г. и 16 мъже между 17 и 68 г. от Шумен
- Община Нови пазар - 6 - една жена на 61 г. и един мъж на 61 г. от Нови пазар, една жена на 64 г. и двама мъже на 56 и 67 г. от село Ст. Михайловски и една жена на 74 г. от село Памукчи
- Община Каспичан - един мъж на 52 г. от село Могила
- Община Смядово - една жена на 56 г. от село Бял бряг
- Община Никола Козлево - две жени на възраст 61 и 66 г. от село Вълнари
- Община Венец - един мъж на 71 г. от село Дренци
- Община Върбица - една жена на 44 г. от село Методиево


Изготвени са предписания на контактните лица на потвърдените случаи за задължителна 14-дневна домашна карантина. Направени са 109 PCR теста. На лечение в „МБАЛ-Шумен“ АД има 38 пациенти, от които един е настанен в ОАИЛ.

Масово тестване за коронавирус в община Смядово

Общо за областта случаите, с регистрирани положителни проби достигнаха 487 лица. Настанени в лечебни заведения са 38 пациента, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 133 лица, излекувани са 292 лица, починалите са 24 лица.

В Единният информационен портал за COVID-19, e регистрирано едно дете на 17 г. От проведеното епидемиологично проучване е установено, че е ученик в ПМГ „Нанчо Попович“ в Шумен.

За три денонощия: 21 нововозаразени в Шуменско

Съгласно правилата за поведение при случай на COVID-19 в училище, на директорите на учебните заведения са издадени предписания за предприемане  на необходимите противоепидемични мерки.

Медицински служители, при които е констатиран коронавирус, са общо 43 лица. Лицата, поставени под карантина в областта, са 313.

Нови 11 новозаразени в Шуменско

Продължава епидемиологичното проучване от служителите на Регионална здравна инспекция за установяване и предприемане на мерки към положителните и контактните лица.