наводнения Бургас
наводнения Бургас / БГНЕС
Спасителните екипи са се отзовали на почти 20 сигнала за наводнени къщи през изминалата нощ. Обявеното частично бедствено положение в община Бургас остава в сила. Администрацията в Камено също не е отменила нареждането. Със заповед на кмета Жеьо Вардунски днешният 26 октомври е обявен за ден на траур в памет на загиалите от водната стихия. 

Има 7 разрушени язовира в Бургаско заради интензивните валежи

Над 20 са засегнатите домове в едно от най-пострадалите от водното бедствие села – Черни връх. Част от хората вече разчистват имотите си. В селото е изпратена тежка техника, която да разчисти наносите. Такава има и в бургаските квартали „Долно Езерово“ и „Горно Езерово“. Екипи са мобилизирани и в останалите засегнати села в община Камено.

Отвориха част от пътищата в Бургаско

Все още няма оценка на материалните щети. От тази сутрин кметовете на населените места за започнали обходи, за да се запознаят със щетите сле оттичането на водата. Проливните дъждове в Бургаско взеха най-малко три жертви. Издирването на възрастна жена от село Черни връх продължава. В част от населените места в района на Камено все още няма ток. Изпратени са екипи с помпи, които да отводнят трафопостовете.