Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов / БГНЕС, архив
Създали сме максимално бърза организация за преодоляване на бедствието в Бургаско. Това каза пред журналисти министър-председателят Бойко Борисов.

Наводненията в Бургаско вследствие на изсипалите се поройни дъждове взеха три жертви. Открити се телата на две жени и един мъж в селища на територията на община Камено, където е обявено бедствено положение. В община Бургас е обявено частично бедствено положение. Междувременно метеоролозите съобщават, че на места в областта регистрираното количество на валежи вече е над 100 л/кв.м, като през деня валежите ще продължат. Ще духа силен североизточен вятър с пориви до 24 м/сек.

 Бедствие в Бургаско, наводненията взеха три жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

„Бог да прости загиналите. 150-160 куб. м. дъжд са паднали. Разговарях с Николай Николов, който е на територията на Бургас. Вследствие на обилните валежи има и свличане на земни маси. Създали сме максимално бърза организация, за да бъде преодоляно. Там са всички сили“, обясни Борисов.
 
Вижте снимки от водното бедствие в Бургаско

„Не можем да върнем човешкия живот. Създали сме организация. Пратил съм и АПИ с верижни машини, максимално да подпомогнем и да възстановим нещата“, каза още премиерът.

„Всяка вечер гледаме свлачища и порои по цял свят“, добави той и заяви, че за съжаление не се изпълняват нещата по споразумението за климатичните промени.
Агенция Фокус