Снимка от крепостта Русокастрон показва апокалиптичните размери на наводнението
Снимка от крепостта Русокастрон показва апокалиптичните размери на наводнението / Община Камено
Разрушени са пътища, изкоренени са дървета...
95008
Разрушени са пътища, изкоренени са дървета...
  • Разрушени са пътища, изкоренени са дървета...
Четири жертви взеха поройните дъждове в Бургаско. Към този момент голяма част от селата в общините Камено, Айтос и Средец остават без ток. Затворени са пътища от третокласната пътна мрежа.

Възрастна жена е загинала в село Равнец, съобщи за "Дарик" областния управител Вълчо Чолаков. Тялото й е открито в двора на къщата, която обитавала. На място преди минути пристигнаха екипи на Спешна помощ и полицията. Жертвите в Камено вече станаха три. 

Обявиха червен код за поройни дъждове в Бургас, лошо време в цялата страна

По неофициална информация, жители на Черни връх издирват втори изчезнал в селото. Пътят Бургас – Средец остава затворен. Блокирано е и движението в района на река Велека по основната отсечка Бургас – Царево. Бедственото положение в община Камено остава в сила. Частично такова е обявено и в община Бургас. 

Подземната улица е потопена

Учебните занятия са отменени в село Равнец и кв. „Горно Езерово“. Сложна остава обстановка в Камено, Константиново, Братово, Ливада, Равнец, Черни Връх, Полски извор и южните квартали на Бургас.Седем са скъсаните язовирни стени в региона- четири са на територията на община Бургас, две в Камено и една в Айтос, съобщи на извънреден брифинг Милуш Кунчев, главен директор на Държавната агенция за контрол на язовирите. Според него обаче не те са причина за трагедиите в най-засегнатите села. Областният управител Вълчо Чолаков подчерта, че бедствието е заради огромното количество дъжд, което се изля в региона през нощта - 170 л/кв.м. 

Село Тръстиково остана блокирано след като река Русокастренска скъса дига и заля селото. Съобщава се за десетки загинали домашни животни. Мобилизирана е цялата налична техника. Наводнени са десетки села и в общините Созопол, Царево, Карнобат и Приморско. Екипи на областна администрация следят нивата на язовирите.

Шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от км 325 до км 359 /Карнобат/ посока София на АМ „Тракия“, поради свличане на земни маси в аварийната и активната ленти в следствие на обилните дъждове, съобщиха от Агенция пътна инфраструктура.