наводнения Бургас
наводнения Бургас / БГНЕС
Пътят Бургас – Средец е отворен за движение на леки автомобили, съобщиха от Пътната агенция. Движението в района на село Константиново се извършва в едната лента. Преминаването на машини над 10 тона по този участък остава забранено. Алтернатива за шофьорите е обходния маршрут: Средец - Малина – Карнобат – Бургас и обратно. Отворен за движение е и пътят Бургас – Черни връх.

След стихията в Бургаско: Издирват изчезнала жена, ден на траур в Камено

Възстановено е движението и по отсечките Полски извор – Тръстиково и Средец – Айтос. Проходим е и пътят между селата Константиново и Тръстиков. Няма ограничения за движение между Средец и Елхово. Слушатели на „Дарик“ съобщиха, че отсечката Братово – Горно Езерово също е проходима, но до този момент информацията не е потвърдена. Възстановено е движението по участъка Братово - Долно Езерово. 

Има 7 разрушени язовира в Бургаско заради интензивните валежи

Без ограничения се извършва движението по пътищата Бургас – Созопол и Бургас – Слънчев бряг. Ремонтни дейности се извършват в района на Созопол и приморското село Ясна поляна. Движението следва да се извършва с повишено внимание и в района на Китен, където също се извършват ремонти. Свлеклите се земни маси по Автомагистрала "Тракия" в района на Карнобат са разчистени.