Продължава търсенето на изчезналата жена при наводнението в Бургаско. Междувременно обявиха ден на траур в Община Камено в памет на трите жертви от потопа. През нощта жандармерията е охранявала пострадалите села. В наводнените райони дежурят и аварийно-спасителни екипи, посочва NOVA.

Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)
 
Проливните дъждове продължиха близо денонощие, последва приливна вълна, а водата отнесе пътища и мостове. Десетки домове са наводнени.

Регионалният министър: Инфраструктурата в наводнените райони е в трагично състояние
 
Обявено беше бедствено положение.

Вижте снимки от водното бедствие в Бургаско
 
Седем каскадни язовира са със скъсани стени.

"Тези язовири са на отдалечени места и повреждането на стените им не влияе на човешкия живот и здраве. Окончателно становище ще дадат специалистите, след като извършат проверките. Тази е причината да не бъдат категоризирани като потенциално опасни. Към настоящия момент тече законодателна инициатива за промяна на категоризирането на язовирите”, обясни областният управител на Бургас.

Кметът на Ливада: Все едно Дунава е текла през селото, наводнени къщи, батак
 
Едно от най-пострадалите места е село Равнец. Все още е в сила бедственото положение в Община Бургас и Община Камено, а разчистването на щетите продължава.

Парламентът: Днес страната ни скърби
 
В 25 от къщите цяла нощ водата е изпомпвана. Допълнително сме реагирали на 17 сигнала. Това са основно собственици на домове, които са отсъствали. Чакаме още малко да се успокои обстановката и започваме почистването и на улиците, за да станат проходими”, обясни кметът на Бургас Димитър Николов.

Валежите спират, започва затопляне
 
И днес няма да работи детската градина, защото нивото на водата все още е високо.
 
Училището в Равнец ще работи, но това в Горно Езерово ще остане затворено.
nova.bg