Кметът на Ливада: Все едно Дунав е текла през селото, наводнени къщи, батак
95012
Кметът на Ливада: Все едно Дунав е текла през селото, наводнени къщи, батак
  • Кметът на Ливада: Все едно Дунав е текла през селото, наводнени къщи, батак
Над 1.6 метра е била водата, която е заляла къщата на удавената жена в село Ливада, община Камено. Това разказа за Дарик кметът на населеното място Ангел Радев. Според него причината за огромното количество вода в селото са поройните дъждове в последните 24 часа.

Бедствие в Бургаско, наводненията взеха жертви (СНИМКИ/ВИДЕО)

Кметът на село Ливада Ангел Радев призна, че ситуацията през изминалата нощ е била изключително тежка. "Ситуацията каквото беше до сутринта... Сега вече водата се изтече, има много наводнени къщи, пълни с батак, тиня, хора се мъчат да почистват. Каквото имаха техника... Всичко е обърнато с главата нагоре", каза той.

Причината за бедствието са проливните дъждове, категоричен е Радев. По думите му местната река, която разделя селото на две, е наводнила къщите от двете си страни и била "все едно, че е Дунав".
 
Водно бедствие в Бургаско (СНИМКИ)

"Причината е от наводнението - пълнят се къщи, от тротоара, нагоре по къщите и е била 1.6 метра водата, представете си каква вода е текла през селото, все едно, че река Дунав минава", каза Радев.

От съседното село Русокастро също се оплакаха от наводнени къщи, но са благодарни, че поне няма удавени хора.
 
Саниран блок в „Изгрев“ протече

Кметът на селото Георги Ганчев каза, че няма проблеми с наводнени къщи, а има водата е засегнала няколко мазета, които по думите му дежурно се наводняват, но не става дума за жилищни помещения. Реката е спокойна и не е излязла толкова от коритото си, че да наводни жилищни сгради. "При нас е спокойно в сравнение с това, което видях", каза той.

Вода отнесе продукцията на две фирми

Тепърва ще се изчисляват материалните щети в Бургаска област. Очаква се тази вечер дъждът в региона да спре.

Във видеото вижте кадри от наводнението в Бургаско от птичи поглед