Президентът на САЩ Доналд Тръмп
Президентът на САЩ Доналд Тръмп / БГНЕС
Президентът на САЩ Доналд Тръмп за пореден път днес защити силно оспорваната си политика за разделяне на семейства на мигранти, като потвърди, че това е единствената възможност за ефективна борба срещу нелегалната имиграция, предаде Франс прес.

САЩ обмисля да настанява във военни бази деца, влезли незаконно в страната

"Не искам децата да бъдат отделяни от родителите им", увери Тръмп, преди да добави: "Когато обвинявате родителите, че са влезли незаконно в страната, какво следва да направите, трябва да отделите децата", изтъкна президентът на САЩ.

Доналд Тръмп каза, че иска да приеме имигранти отвсякъде 

Подчертавайки необходимостта от борба срещу трафикантите, които "се подиграват със системата", Тръмп обвини медиите, че са техни съучастници.

"Ние не искаме хората да се изсипват в страната ни. Ние искаме те да идват тук, следвайки законната процедура и ние искаме накрая една система на принципа на заслугите", допълни той.

САЩ с драконовски план срещу нелегалните мигранти

"Онези, които подават молба за убежище по законен път, не са обект на никакво преследване. Фалшивите новинарски медии не говорят за тях никога. Те помагат на тези каналджии и на тези трафиканти както никой не може да повярва", допълни Тръмп, без да навлиза в подробности.

Той обвини демократите за пореден път, че са отговорни за настоящата криза и каза, че те пречат в Конгреса на всякаква реформа на имиграционната система.
БТА