/ ThinkStock/Getty Images
Американски правителствени служители ще инспектират четири военни бази, за да установят дали в тях може да бъдат подслонени деца, влезли незаконно в САЩ, съобщи в. "Вашингтон пост", цитиран от Франс прес.

Доналд Тръмп каза, че иска да приеме имигранти отвсякъде 

Агенцията припомня, че миналата седмица министърът на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс предупреди, че хора, които влизат нелегално в страната и са придружени от деца, ще бъдат отделяни от тях.

Цитирайки имейл на здравното министерство до Пентагона, "Вашингтон пост" посочва, че висши представители на правителството ще посетят бази в южните щати Тексас и Арканзас.

От ООН критикуваха Тръм, бил направил расистко изказване

Според американския ежедневник в базите ще бъдат настанявани пристигнали на границата непридружени младежи под 18 години и деца, отделени от родителите си.

От имейла става ясно, че огледите на базите са предварителни и засега няма официално решение. За момента нито Пентагонът, нито министерството на здравеопазването са отговорили на запитването на Франс прес за коментар.

САЩ с драконовски план срещу нелегалните мигранти

При посещение на границата в Аризона и в Калифорния миналата седмица Сешънс предупреди, че всеки, което се опита да доведе непълнолетно дете със себе си в САЩ, ще бъде съден и вероятно отделен от него. Ако не искате детето ви да бъде отделено от вас, не се опитвайте да преминете с него незаконно границата", предупреди той.

Според цитиран от "Вашингтон пост" представител на здравното министерство над 90 процента от капацитета на местата за настаняване на деца е запълнен.

Тръмп отваря вратите на САЩ за бежанци, но при строги правила

През юли 2014 г. Съединените щати регистрираха пик в броя на децата от Централна Америка с 60 000 непълнолетни, влезли през границата. В разгара на кризата правителството на тогавашния президент на САЩ Барак Обама е използвало за подслоняването на деца бази в Калифорния, Оклахома и Тексас, припомня "Вашингтон пост".
БТА