/ Getty Images
Рекордьорът по титли от Големия шлем Роджър Федерер призна, че за момента не тренира, тъй като счита за завръщането на тениса все още е далеч и няма причина да го прави.

Велик тенисист, велик човек: Федерер, който подаде ръка на цяла Швейцария

Професионалният тур при мъжете и жените е замразен от началото на март насам, като ръководните организации АТП и WTA се надяват тенисът да се завърне през август с турнирите в Северна Америка, но това все още е под въпрос.
 
"В момента не тренирам, защото, честно казано, не виждам причина да го правя. Доволен съм от физическото си състояние и мисля, че завръщането на Тура е далеч. Също така мисля, че е важно за психиката ми да се насладя на тази почивка, защото съм играл толкова много тенис преди това. Когато се приближим до подновяване на турнирите и имаме ясна цел, която да преследваме, тогава ще бъде супер мотивиран да тренирам", сподели световният номер 4.

Тези спортисти събраха милиони за борбата с COVID-19 (ВИДЕО)

Швейцарският маестро заяви, че се надява, когато тенисът се завърне, това да се случи с фенове по трибуните. "Не мога да си представя празен корт. Надявам се това да не се случва.
 
За нас, разбира се, е възможно да играем без фенове. Но се надявам Турът да може да се завърне в традиционния си вид.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Every time I come back to Shanghai, I am stunned👀 by the Bund🇨🇳🎾🙂上海见!

A post shared by Roger Federer (@rogerfederer) onПодновяването на тениса трябва да изчака, докато е възможно поне половината или една трета от трибуните да са заети от фенове.

Само първите 300 тенисисти в света изкарват достатъчно средства

За мен да играем големи турнири пред напълно празни трибуни би било много трудно"
, коментира 38-годишният Федерер.
БГНЕС