/ БГНЕС
Какво каза Григор Димитров след загубата от Роджър Федерер
96257
Какво каза Григор Димитров след загубата от Роджър Федерер
  • Какво каза Григор Димитров след загубата от Роджър Федерер
Най-възрастният номер едно в историята на тениса Роджър Федерер показа за пореден път, че възрастта е само число. На 36 години и половина той победи за по-малко от част десет години по-младия от него българин Григор Димитров на финала на силния турнир в Ротердам, съобщава Gong.bg.

Гришо се класира за финала в Ротердам (ВИДЕО)
 
Швейцарецът игра безпощадно срещу нашето момче и записа седем победи над него в седемте им мача.
 
Маестрото, който се включи в надпреварата в Холандия, за да си върне първото място в ранглистата, което не беше заемал от 2012 г., го гарнира по най-сладкия начин, след като прибави 97-а титла в богатата си кариера.

Роджър Федерер
БГНЕС

 
Димитров пък за пореден път не можа да разкрие потенциала си срещу този съперник, с когото беше сравняван в най-ранните години от кариерата си. Той му беше равностоен единствено в началото на мача.
 
Гришо стоеше стабилно на корта само до третия гейм на първия сет. След като поведе с 2:1 в него, сякаш нещо се пречупи и започна да греши. Швейцарецът само това и чакаше. Той издебна възможностите си за пробив, реализира два такива и спечели следващите пет гейма, за да се поздрави с успеха с 6:2.
 
Серията му продължи и в началото на втория сет, като го започна с пробив, който после беше затвърден. Седем поредни гейма за световния номер едно, като край на тази негова поредица беше сложен чак в третия гейм и второто подаване на българина в сета. 
В тези моменти си личеше, че Григор има дискомфорт в играта си, определено нещо го тормозеше във физически аспект и това го принуждаваше да греши повече от нормалното. А Федерер не чака повторна покана.

Роджър Федерер
БГНЕС

 
Той използва с лекота възможността да затвори сета и мача, като реализира и втори пробив, затвърди го и въпреки че даде още един гейм на българина, приключи всичко на свое подаване при 6:2 и триумфира с отличието.
 
За Гришо остана утехата, че направи много силен турнир до финала. Сега остава да се разбере дали здравословният му проблем е сериозен и дали ще му попречи да развие играта си в следващите големи турнири от сезона.
https://gong.bg