Съдът реши, че петимата - Дадаев, Анзор и Шадид Губашеви, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, не заслужават снизхождение.
Съдът реши, че петимата - Дадаев, Анзор и Шадид Губашеви, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, не заслужават снизхождение. / БГНЕС
Московският окръжен военен съд призна за виновни петимата обвиняеми по делото за убийството на руския опозиционен политик Борис Немцов, предаде ТАСС.

Съдът сметна за доказано, че в края на септември 2014 г. Заур Дадаев и съучастниците му са приели поръчка да убият Немцов срещу възнаграждение не по-малко от 15 млн. рубли.

Дадаев се отказа от признанията си за убийството на Немцов

Съдът реши, че петимата - Дадаев, Анзор и Шадид Губашеви, Тамерлан Ескерханов и Хамзат Бахаев, не заслужават снизхождение. В зависимост от степента си на участие в престъплението те може да бъдат осъдени на продължителни срокове затвор, включително доживотен.

Решението по делото, започнало през октомври 2016 г., беше взето чрез гласуване на съдебните заседатели след тридневно съвещание.

Майката на братя Губашеви: Децата ми не са убили Борис Немцов

Според версията на следствието предполагаем поръчител и организатор на убийството на Борис Немцов е бившият офицер от батальона "Север" Руслан Мухудинов. Обвинението, което му е предявено, е задочно, защото от ноември 2015 г. е обявен за международно издирване. Срещу него се води отделен процес.
БТА