Майката на братя Губашеви: Децата ми не са убили Борис Немцов
Майката на братя Губашеви: Децата ми не са убили Борис Немцов / БГНЕС

Майката на двамата заподозрени във връзка с убийството на Борис Немцов заяви в интервю за Асошиейтед прес, че те не са извършили престъплението.

Анзор и Шагид Губашеви се сред петимата чеченци, арестувани за съучастие в убийството на опозиционния политик близо до Кремъл на 27 февруари.

"Няма да повярвам, че те са го направили", каза през сълзи. "Не съм ги родила за това", добави Зулай Губашева.

Семейство Губашеви живеят в бедната република Ингушетия, която граничи с Чечения. По думите на майката синовете й заминали за Москва преди години, защото не можели да си намерят работа у дома. По-големият Анзор, който бил служил две години в армията в Ингушетия, после получил предложение за работа в милицията, но тя го убедила да не приема.

Един от другите заподозрени за убийството на Немцов, Заур Дадаев, е работел на висок пост в чеченската милиция. Според Зулай Губашева той е неин племенник и е израснал заедно с нейните синове.

На предварително заседание на съд в Москва след арестите на чеченците съдията заяви, че Дадаев се е признал за виновен в хода на следствието. После обаче в съда Дадаев се отказа от показанията си. Другите заподозрени също отричат съпричастност към покушението.

Източник: БТА