/ ThinkStock/Getty Images
Баба Ванга говори приживе многократно за мястото на нашата планета в йерархията на Космоса. Учените успяха да разшифроват едно от нейните пророчествата. 

Ванга твърдяла, че заради сблъсъка на Земята и планетата Х ще се случат страшни беди за хората. Това ще стане през 2023 г. 
 

planet X https://www.youtube.com/watch?v=zbHGFvIbsU4&t=559s

Публикувахте от UFO.-kruhy v obili a ine zahady в Събота, 23 септември 2017 г.
Според чилийски уфолози Нибиру вече може да се види, макар и със специални телескопи. Всъщност първите снимки на планетата са на НАСА от 2009 г.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Нибиру е хипотетична планета, която обикаля около Слънцето по голяма, разтеглена орбита. На всеки 36 000 години, а според някои автори на 12 хил. години, преминава през центъра на Слънчевата ни система. Много изследователи твърдят, че планетата е известна на древните народи, като шумерите и маите, и е описана в техните митологии. Самата планета пък е открита през 60-е години на миналия век, като още тогава е установено, че тя се движи към Слънчевата система.
 
Публикувахте от Nibiru 2017, Planet-X .news updates Sumerian Anunnaki в Вторник, 26 юли 2016 г.
Според учените през този век Нибиру отново ще премине през Слънчевата ни система, но този път фатално близко до Земята.

Има и други версии, че Нибиру е Марс, който е бил известен и описан от древните хора. Други пък твърдят, че става дума за Юпитер. Но в най-древните източници - глинените таблици, описанието на Нибиру и позицията, когато се приближава към Слънцето подсказват, че не става дума за Марс и Юпитер.

Има ли научни факти за съществуването на нова планета в Слънчевата система, коя е планетата Нибиру и възможно ли е тя да е описаната 12-та планета в текстовете на древните шумери? Отговорите тепърва предстоят.

И още:

Ванга предрекла: Бликне ли вода от Голямата базилика, България тръгва към възход

Баба Ванга предсказала Брекзита

Разгадаха ли дарбата на Ванга?

Стряскащи предсказания на Ванга в световната преса

Сбъдват ли се предсказанията на Ванга?

Мистичната планета Нибиру

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук