Феноменът Ванга продължава да вълнува умовете на хората. Способността и да вижда съдбата на всеки човек и да предсказва бъдещето е загадка за учените.

След поредица от задълбочени проучвания руски учени успяха да разкрият тайната за дарбата на пророчицата Ванга.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Специалистите, провели изследването, са стигнали до извода, че паранормалните способонсти на Ванга се дължали на това, че имала сонар в главата си. Благодарение на него тя е успявала да поглежда в бъдещето. Този сонар се намирал на мястото, където в езотеричната литература се казва, че се намира третото око. Всъщност руските учени установили, че на това място Ванга е имала биологично образувание, което нормалният човек няма.

Ванга предрекла: Бликне ли вода от Голямата базилика, България тръгва към възход

Дали този сонар или трето око може да се развие при всеки човек и как се постига това, за учените все още е голяма загадка.

Баба Ванга предсказала Брекзита

Академик Юрий Негрибецкий е успял да разгадае и тайната на бучката захар. Неговата теория е, че самите кристалчета на захарта имат такава структура, която може да поеме енергия и да запише информация. Не случайно Ванга е карала посетителите да преспят върху бучка захар, преди да отидат при нея.

Академикът твърди, че някак си с помощта на този сонар, Ванга извличала информацията от кристала на захарта под формата на енергия и разчитала всичко в ума си. За да стане това, третото око на човек трябва да бъде напълно развито, както било при пророчицата.

Учените тепърва ще установяват точния механизъм, по който човек може да възприема по-финни енергии, чрез мозъка си. Но са категорични, че това е бъдещето на хората.