Феноменът Ванга продължава да вълнува умовете на хората. В последно време отново започнахме трескаво да се ровим в пророчествата й, за да получим отговор на въпроса какво ни очаква, дали 2016 ще бъде годината на големия конфликт между Великите сили.

Кои пророчества на Ванга са се сбъднали?

Войски в Прага

В началото на 1968 г. Ванга промълвила: "Помнете Прага... пролет... черни облаци се събират над града. Война." След 8 месеца, през август 1968, войските на Варшавския договор нахлуват в Чехословакия и слагат край на "Пражката пролет"

Стряскащи предсказания на Ванга в световната преса

Убийството на Индира Ганди

През 1969 г. Ванга имала подробно видение за убийството на индийската министър-председателка Индира Ганди: "Ще я погуби роклята й. В дима и огъня виждам оранжево-жълта рокля!" Ганди е застреляна от охраната си на 31 октомври 1984 година. Индийската министър-председателка се готвела за важна среща и решила да не облича под роклята си тежката бронирана жилетка.

Нешка Робева припомни за предсказанията на Ванга

Перестройката в Русия

През 1980 г. Ванга предрича, че съвсем скоро "от постовете си ще си отидат важни ръководители... ще дойдат също така нови диктатори... очаквайте промени, големи промени към по-добро." И действително: на 10 ноември 1982 г. умира генералният секретар на КПСС Леонид Брежнев, заменилите го на поста Черненко и Андропов така и не придобиват политическата тежест на Брежнев, а след няколко години начело застава Горбачов, който поставя началото на "перестройката".

Атомната подводница Курск

Също през 1980 г. Ванга пророкува: "Курск ще потъне под водата и целият свят ще го оплаква." На 12 август 2000 г. потъва руската атомна подводница "Курск". Загиват всичките 118 членове на екипажа.

Предсказания за трета световна война

Терористичните актове в САЩ

През 1989 г. Ванга казва: "Страх, страх! Американските братя ще паднат, накълвани от птици железни. Вълци ще вият в гората и невинна кръв ще се пролее като река." На 11 септември 2001 г. самолети, похитени от терористи, се врязват в кулите-близнаци на Световния търговски център в Ню Йорк.