Анализаторите, които прогнозираха победа на Хилари Клинтън на изборите за президент на САЩ, се провалиха. Кой обаче предвиди, че Доналд Тръмп ще спечели? Професор от САЩ, анимационен герой и Нострадамус са само част от позналите изхода от президентската надпревара, пише в. "Дейли експрес".

Доналд Тръмп е 45-ият президент на САЩ: Всичко по темата ще намерите тук

През XVI век Нострадамус предрича, че начело на армията ще бъде избран "безсрамен, дързък и шумен" човек.

Без да се съобразява с пророчеството на Нострадамус, професор Алън Лихтман, историк от Американския университет във Вашингтон с харвардска диплома, за пореден път през изминалите 32 години познава изхода от изборите. Точните прогнози на Лихтман са базирани върху 13 въпроса и са свързани по-скоро с "наследството", което предшествениците на президентския пост оставят на своя приемник. Отрицателен отговор на шест от въпросите означава, че партията, която понастоящем е на власт, ще изгуби битката за Белия дом.

Системата на Алън Лихтман действа безотказно. Благодарение на нея професорът прогнозира победата на Тръмп, въпреки скандалите, които белязаха кампанията му.

Нострадамус и Лихтман не са единствените, предсказали триумфа на бизнесмена на президентските избори. Сред пророците е и анимационният герой Барт Симпсън от хитовата поредица "Семейство Симпсън".

„Семейство Симпсън" предупреди Америка за Тръмп преди 16 години

Телевизия "Фокс" понастоящем излъчва 28-ия сезон на шоуто. Още преди 16 години обаче, в епизода "Барт в бъдещето" от 11-ия сезон, Барт Симпсън има видение, в което сестра му Лиса Симпсън става президент, наследявайки банкрутиралата страна от предшественика си Доналд Тръмп.

Преди повече от година двама души също прогнозират победата на Тръмп - режисьорът Майкъл Мур, който обяснява подробно на сайта си защо републиканецът ще спечели, и испанският политически журналист Пабло Васкес Санде.

Изборът на Тръмп вдъхнови социалните мрежи, вижте реакциите (ВИДЕО)

Според испанеца Доналд Тръмп ще надделее, защото има по-добра връзка с избирателите. "Тръмп има ясно послание. Той казва това, което иска да каже и което много хора искат да чуят, макар самите те да не се осмеляват да изразят публично", обяснява Пабло Васкес Санде.

Оказва се също, че две трети от любители на залозите, които преди това са познали резултатите от Брекзит, не са се съобразили с прогнозите на анализаторите за победа на Клинтън и са заложили в Бетфеър за триумф на Тръмп.

Източник: БТА