На българската пророчица баба Ванга се преписват различни предсказания. Част от тях са зловещи сценарий за Трета световна война или за унищожаването на Европа.

"В Европа през 2016 г. почти няма да има живот, континентът ще изглежда опустошен и унищожен. Европа ще бъде почти ненаселена, а преди това ще се случат поредица бедствия", прогнозира Ванга.

След референдума, с който британците гласуваха за излизане от Европейския съюз, световните медии се сетиха за "балканския Нострадамус".

Идва ли краят на Стария континент такъв, какъвто го познаваме?

Дали ще наричаме Ванга Нострадамус на Балканите, или петричката врачка, сигурно е едно - тя се е изразявала с описания, достойни за фантастични сценарии, в които нейните тълкуватели обаче припознават действителни лица и събития.

Прогноза: Светът на бъдещето

Предсказанията на Ванга са се сбъдвали в почти 85% от случаите. Пророчицата прогнозира терористичното нападение на кулите близнаци в Америка на 11 септември, но също и създаването на Ислямска държава.

5 сбъднати предсказания на Ванга (ВИДЕО)

Ванга предсказа, че такава Европа вече няма да съществува след 2016 г.

"Населението в Европа ще бъде почти нулево заради нахлуването на мюсюлмани, които ще се опитат да я завладеят. Кризата е навсякъде в Европа, а сега вече напада и Великобритания". Британски медии предупреждават, че нейните думи трябва да се вземат насериозно.