Писателят Джордж Р. Р. Мартин - "бащата" на вселената, пресъздадена във фентъзи поредицата „Игра на тронове“, е подписал 5-годишен договор с HBO за създаване на "ново съдържание" за телевизията и стрийминг платформата ѝ HBO Макс, предаде Франс прес.

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)

Сделката поражда надежда сред феновете на хитовия сериал за нови приключения с герои и дракони в света на Вестерос. Джордж Р. Р. Мартин, чиято поредица "Песен за огън и лед" вдъхнови "Игра на тронове", вече работи над сериал, озаглавен "Къща на дракона", който предшества хронологично хитовия сериал.

Най-сексапилните красавици в Game of Thrones (ВИДЕО/СНИМКИ)

Очаква се новата поредица, събитията в която се развиват 300 години преди "Игра на тронове", да бъде излъчена от телевизия HBO през 2022 година.

Компания "УорнърМедиа", чиято собственост е HBO, потвърди в изявление, че с Джордж Р. Р. Мартин е подписан 5-годишен договор, който предвижда създаването на ново съдържание за телевизията и стрийминг платформата ѝ. Фентъзи сагата "Игра на тронове" пожъна небивал успех по света и се увенча с 59 награди Еми в продължение на осемте си сезона, така че "производните" поредици изглеждат неизбежни.

Разкриха тайната на валирианската стомана от Game of Thrones

Според "Холивуд рипортър" договорът за десетки милиони долари може да включва поредица за кралицата-воин Нимерия, властвала хилядолетие преди "Игра на тронове", или сериал за Квартала на бълхите - лабиринт от тесни улички в Кралски чертог. По-рано през годината се появиха съобщения, че се работи над телевизионна поредица, вдъхновена от "Сказания за Дънк и Ег" на Мартин.

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет

От "УорнърМедиа" съобщават, че извън вселената на "Игра на тронове" Джордж Р. Р. Мартин ще бъде изпълнителен продуцент на други два проекта на HBO, адаптирани по фентъзи романите "Кой се бои от смъртта" ("Who Fears Death") на Неди Окорафор и "Roadmarks" на Роджър Зелазни.
БТА