/ Gulliver/Getty Images
Радостни възгласи, сълзи, истерични сцени, бурни аплодисментни - феновете на "Игра на тронове" се вълнуваха до приключването на последния епизод от култовия сериал, чието излъчване за 8 години събра рекордна аудитория, съобщи Франс прес.

Недоволни фенове искат последният сезон на „Игра на тронове“ да бъде преработен
"Невероятно е - имах усещането, че съм в огромен салон, в който всеки се опитва да говори по-високо от другите", каза 52-годишният Юалд Клотки, който присъстваше на директното излъчване на последния 73-и епизод от сериала в ирландски пъб в Лос Анджелис.
 
Около 200 души се бяха събрали по този повод. Клотки бе изненадан, че зрители се увличаха по действието в сериала до такава степен, че бяха готови да се сбият. "Беше по-напрегнато от финала на шампионата по американски футбол", отбеляза Клотки, който работи в областта на филмовата индустрия и следи сериала от началото му през 2011 г.

"Игра на тронове" продължава със сериал за предисторията
Последният епизод разкри съдбата на Денерис Таргариен, Джон Сноу, Тирион Ланистър, Санса и Аря Старк и други персонажи, предаде Ройтерс. Надпреварата за измисления Железен трон завърши със смърт и неочакван избор за управление на измисления свят Вестерос.
 
Телевизия HBO оповести, че всеки епизод от финалния осми сезон е събрал рекордните около 43 милиона зрители пред малките екрани в САЩ, т.е. с 10 милиона зрители повече в сравнение с тези за седмия сезон през 2017 г.

Началото на края на „Игра на тронове“ предизвика фурор (ВИДЕО)
В края на шоуто изборът за крал неочаквано падна върху Брандън Старк (Айзък Хемпстед-Райт). В първия епизод от сериала през 2011 г. Брандън бе осакатен, но осъзнаването, че притежава мистични способности му позволи да види миналото и бъдещето.

И още за най-популярния сериал:

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)


Краят на един феномен: Последни 13 епизода секс, насилие и интриги 

Game of Thrones е най-популярният сериал в историята на HBO

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА