Игра на тронове
Игра на тронове / iStock/Getty Images
Сагата „Игра на тронове“ (Game of Thrones), замислена преди повече от 20 години от американския писател Джордж Р.Р. Мартин, е на път да приключи, предаде Франс прес. Но именно на малкия екран писателят ще разкрие края ѝ, а това е единствен по рода си феномен в историята на литературата.

"Очевидно бих искал да приключа по-рано работата си над поредицата "Песен за огън и лед", част от която е книгата "Игра на тронове", така че сериалът да не ме изпревари, но не бях го предвидил", каза той пред Ентъртейнмънт уикли.

Ще разпознаете ли любимите образи от Game of Thrones извън сериала? (СНИМКИ)

Когато през пролетта на 2011 г. започна излъчването на първия сезон на телевизионната адаптация, писателят бе публикувал едва четири книги от поредицата "Песен за огън и лед". Петата книга излезе през юли същата година, но феновете все още чакат публикуването на последните две книги от поредицата.

"Когато Джоан К. Роулинг продаде правата за книгите за Хари Потър, посветеният на момчето с магьоснически способности сериал също не бе приключил, но за разлика от Джордж Р.Р. Мартин, британската писателка успя да напише развръзката преди показването ѝ на малкия екран", отбеляза Никола Алар, авторът на книгата "Безмилостната вселена на "Игра на тронове".

„Игра на тронове“ се завръща на малкия екран на 14 април (ВИДЕО)

70-годишният Мартин
отдавна предостави на създателите на сериала Дейвид Бениоф и Даниъл Уайс нужните елементи, за да може в случай че преждевременно си отиде от този свят, интригата да приключи. Но нищо не гарантира, че тази телевизионна сага с планетарен успех ще има планирания от Мартин край.

Първият епизод "Драконов камък" започна епично
Guliver/Getty Images

HBO показа кадри от последния сезон на „Игра на тронове“ (ВИДЕО)

"Не съм чел написания от Бениоф и Уайс сценарий на последния осми сезон, чието излъчване започва на 14 април - увери писателят. - Знам някои неща. Но има много интриги, които са свързани с второстепенни персонажи и са плод на въображението на Бениоф и Уайс. Те ме изпревариха. Възможно е да се появят значими различия."

Първи официален кадър от осмия сезон на „Игра на тронове“

Според експерти, писателят не само не е задължен да следва избрания от телевизията път за последните две книги от поредицата, които все още не е написал, но има голяма вероятност да се отдалечи от него.

"Игра на тронове" е най-гледаният сериал в историята на HBO и в последните месеци се правят спекулации за бъдещето му, тъй като предстои предпоследният му сезон през 2017 г.
Guliver/Getty Images


Вижте още за телевизионния феномен "Игра на тронове":

Защо тези снимки от 2012 година развълнуваха интернет?

Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет

Разкриха тайната на валирианската стомана от Game of Thrones

Най-сексапилните красавици в Game of Thrones (ВИДЕО/СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук

БТА