Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет
Брутална сцена от Game of Thrones взриви интернет / Guliver/Getty Images

*Внимание! Четете статията, само ако сте гледали епизод 6 от пети сезон на Game of Thrones

СНИМКИ: Нови и стари герои на премиерата на Game of Thrones в Лондон

Сериалът Game of Thrones (Игра на тронове) загуби един зрител - американската сенаторка Клеър Маккаскил, известна с ангажираността си срещу половото насилие, съобщиха АФП и Асошиейтед прес.

Клеър Маккаскил обяви, че повече няма да гледа сериала, като нарече изнасилването на Санса "неоправдано" и "отблъскващо". Бруталната сцена, с която завършва излъченият в неделя епизод, е с младоженците Санса (в ролята Софи Търнър) и Рамзи (Иуан Рион). Изнасилването на Санса от Рамзи не е пред камерата, а е предадено чрез виковете й и потресеното лице на свидетел. Сцената не съществува в книгите на Джордж Р. Р. Мартин, по които е заснета сагата.

Много зрители определиха сцената като "ужасна" и "смущаваща", както и сайтът Мери Сю, който дава феминистка трактовка на поп културата. Сайтът обяви, че повече няма да промотира Game of Thrones и написа, че изнасилването не е средство за развиване на действието.

7,1 млн. тв зрители са гледали финала на Game of Thrones

Миналата година телевизия HBO предизвика възмущения с друга сцена с изнасилване. Много критики има и за насилието в сериала. Въпреки критиките интересът към Game of Thrones не намалява през петия му сезон.

Game of Thrones е най-популярният сериал в историята на HBO

Източник: БТА