Игра на тронове
Игра на тронове / iStock/Getty Images
HBO започва да разработва нова адаптация по романите на Джордж Р.Р. Мартин, в които действието се развива преди събитията, описани в популярния телевизионен сериал "Игра на тронове", съобщава Variety, позовавайки се на информирани източници.

Сюжетът на „Приключенията на Дънк и Ег“ се развива в същия измислен свят като романите от „Песен за лед и огън“, но почти век по-рано. Един от главните герои е принц Егон Таргариен, с прякор Ег.

Въпреки че проектът е в начален стадий на развитие, изданието отбелязва, че е важен приоритет за шефовете на HBO, които искат да повторят успеха на "Игра на тронове".

Това не е първата предистория на "Игра на тронове", която НВО ще снима. По-рано платформата обяви, че ще филмира историята на династията Таргариен. Премиерата на новите серии, които ще се появят под заглавието "Къщата на дракона", се очаква през 2022 година.  

Телевизионният сериал „Игра на тронове“ е базиран на фантастичната поредица от книги „Песен на лед и огън“. Действието в романите и сериала се развива на два измислени континента, където редица аристократични семейства се борят за господство над седемте царства на Вестерос, докато цялото човечество е заплашено от унищожение поради нашествието на белите бродници.

Превод и редакция: DarikNews