Ако искате да контролирате социалния си живот и ситуациите винаги да са във ваша полза, можете да използвате някои психологически трикове,  с които по-лесно ще контролирате хората около вас и ще печелите приятели. Ето кои са те:

Дръж враговете си близо

Вероятно сте чували фразата „Дръж приятелите си близо, а враговете си още по-близо“. Разбира се, това е така в повечето житейски ситуации. Ако държите враговете си близо, много по-лесно ще разгадаете техните бъдещи ходове и със сигурност ще бъдете подготвени за всякакви ситуации, в които вашите врагове биха могли да ви въвлекат.

лицемерие
ThinkStock/Getty Images

Зрителен контакт

Ако трябва да общувате с някой, който ви е неприятен или пък е агресивен, можете да потушите лошите му качества чрез зрителен контакт. Когато гледате човека срещу вас в очите, без да се вторачвате, това на подсъзнателно ниво ще му подейства респектиращо и той ще намали агресията си и лошото отношение спрямо вас.

Ласкателства

Използвайте повече ласкателства. Ако общувате с някого и се надявате той да ви хареса, използването на ласкателства е едно от нещата, чрез които можете да постигнете вашата цел. Това е лесен психологически трик, тъй като всички хора на подсъзнателно ниво търсят одобрение от останалите. Разбира се, трябва да внимавате и да не прекалявате.

Трите зодии, които могат да успеят във всичко (ВИДЕО)

Отразяване

Отразяване означава да правите сходни движения с вашия събеседник. Така на подсъзнателно ниво той ще се почувства спокоен с вас, ще започне да ви споделя повече и със сигурност ще ви харесва и одобрява като личност.

Пет знака, че някой ви желае (ВИДЕО)

Игнорирайте вербалните атаки

Ако някой ви обиди, не бързайте да отвръщате със същото. Да, разбира се, че има много хора, които си го заслужават, но това не е най-доброто за вас. Истината е, че ако искате да накарате агресора да стане смешен, във ваша полза ще е да не му обръщате внимание. Дори ако му кажете нещо мило, това може да стопира агресията му.

работа
ThinkStock/Getty Images

И още:

Как да бъдем по-успешни?

Няколко хитринки, които ще ви помогнат в общуването

Най-важните 12 думи при интервю за работа

Пет признака, по които ще познаете неуверените хора (ВИДЕО)

Очите говорят повече, отколкото си мислим

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук