Разкриха тайната на женския поглед
Разкриха тайната на женския поглед / снимка: Impact Press Group, архив

Женското съзнание винаги е било пълна мистерия за повечето мъже, а тайнствените мисли и действия на дамите бяха почти невъзможни за разшифроване, поне досега.

Най-сетне строго пазената тайна дали една жена харесва представител на противоположния пол беше разкрита и според експерти тя се крие в очите. Ново изследване обърнало внимание на начина, по който жената гледа мъжа при първоначалния зрителен контакт, и установило, че този поглед може да му покаже дали има шансове да спечели сърцето й.

Случващото се в първите 45 секунди след срещата ясно показва дали любовта е във въздуха или нещастният съблазнител ще получи студен душ, установиха експерти. Али Кембъл, автор на книгата "Повече от обикновен секс", твърди, че когато жената погледне надолу, а след това започне да върти бързо поглед по пода, това почти сигурно означава, че тя е привлечена, предава БГНЕС. Този поглед означава, че тя проверява вътрешните си емоции или накратко казано тя харесва мъжа, но се опитва да прецени колко.

Ако пък жената гледа настрани 45 секунди, след което се взре право в очите на мъжа, това е друг сигурен признак, че тя се интересува от него, защото мисли усилено дали той е подходящ партньор за нея.

Кембъл описва и погледи, които ясно показват, че жената изобщо не се интересува от мъжа. Ако след като мъжът установи зрителен контакт, дамата мигновено погледне над главата му или се взре направо в очите му, това почти сигурно означава, че тя не иска да си има вземане-даване с него. Тези две "агресивни" реакции означават, че мъжът трябва незабавно да се откаже и да насочи вниманието си на друго място, за да избегне допълнително смущение.

Кембъл описва и още два жеста, които ясно показват, че жената е силно привлечена. В зависимост от това дали тя пише с лявата или дясната ръка, ако използва по-силната си ръка, за да посочи представителя на силния пол, това означава, че го харесва. Ако докосва косата си, тя е привлечена, а ако върти краищата й, със сигурност много харесва мъжа.