Тази година от института за цветове "Пантон" са избрали за цвят на годината “живия корал”.

Този разкошен цвят, както се казва в изявлението на центъра, е: "Трептящият и в същото време мек оттенък на живия корал и ни обкръжава с топлина и грижа, за да създаде комфорт и свежест в нашата постоянно променяща се среда".

Колко красиво звучи само, нали? И наистина - цветът е толкова мек, макар и в него да има повече синьо, отколкото червено, това всъщност означава "повече мисъл, мистика, духовност".

Dior: Висшата мода не трябва да бие на очи, тя е вечна (СНИМКИ)

Цветът на 2019 около нас

През последните няколко сезона изключително актуални бяха принтовете с фламинго и ако си мислите, че тази мода е отминала, ето че не, задава с пълна сила! 

Ако имате възглавнички с фламинго или пък други сходни елементи - бързо ги върнете обратно във всекидневната си. Друг вариант е да се сдобиете с една стена в разкошния цвят, а ако сте по-смели - боядисайте кухненски шкафове или се спрете на електроуреди в нюанса. И още - столове, посуда или масичка за кафе - всяка идея е добре дошла. Та дори тоалетна в цвят жив корал е супер готина. А ако не сте толкова смели - просто аранжирайте дома си с цветя в нюанса и отново ще продадете свежест на пространството.

Цветът на 2019 година е оттенък на „жив корал“

В гардероба

Този нюанс е толкова нежен и в същото време запомнящ се, че си заслужава да имаме дреха в него. Ако тази година сте абитуриентки, рискувайте да бъдете звездата на бала с рокля в цвета на 2019. Вижте само тези модели колко добре изглеждат - хем елегантно, хем някак свежи и младежки

Но определено си заслужава цветът да бъде вмъкнат и в ежедневието ни. От дребни елементи като обеци през панталони, блузи, сака и поли.

дрехи цвят корал
ThinkStock/Getty Images

Коси в цвят 2019

Докато се подготвях по темата попаднах и на страшно красиви снимки на коси в цвета на 2019. Напоследък смелите нюанси в косите са страшно актуални навсякъде по света и макар някак в България да не се възприемат все още, аз вярвам, че сред вас има смели новатори, затова веднага ви давам няколко идеи за прически в снимки.

Михаела Бошева за модата: Без копи-пейст и найлон

Грим с цвета на 2019

И, разбира се – козметиката. От лакове за нокти през ружове и червила, но ако искате може да сте по-смели и да експериментирате. Ето една идея за грим в този разкошен цвят:

Нанесете фон дьо тен с естествен финиш по цялото лице, за да изравните основата. Фиксирайте с пудра Т-зоната. Бронзираните периферията на лицето, за да продадете дълбочина и здравословен вид на лицето. А сега забавната част - нанесете по целия горен подвижен клепач цвят “жив корал”. Тъй като е доста трудно да се намери такава сянка - една идея - изберете руж в този цвят и няма да сбъркате.

След като сте нанесли, с пухкава четка леко прелейте към веждата, за да няма остри линии. Във вътрешния ъгъл на окото поставете блясъкв цвят шампанско, както и под веждата. Сложете няколко слоя спирала за мигли само по горните мигли.

Хайлайтър нанесете на върха на скулата, нослето, над горната устна. Топнете с четка в същия руж и поставете съвсем малко. А върху устните нанесете само блясък. Този свеж и минималистичен грим приковава погледите и е звездата във визията. Комбинирайте с бели или черни дрехи, за да изпъква.

грим
ThinkStock/Getty Images


И още:

Модните престъпления, които не бива да правим (ВИДЕО)

5 модни тенденции, които започнаха от звездите (ВИДЕО)

Разкриха кои са перфектните цветове за първа среща

"Ултравиолетово" беше цветът на 2018 година

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук