Тъмните тонове са предпочитани дори пред традиционно смятаното за цвят на любовта и чувствеността червено
Тъмните тонове са предпочитани дори пред традиционно смятаното за цвят на любовта и чувствеността червено / ThinkStock/Getty Images
Хората, търсещи нова любов, е препоръчително да носят черно на първа среща, пише в. "Дейли експрес", позовавайки се на резултатите от британско проучване. За целите на изследването психолози са анализирали избора на цвят на дрехи на 546 участници в риалити шоуто "Първи срещи".

Пет отблъскващи неща на първа среща
 
Специалистите са установили, че се увеличава броят на необвързаните индивиди, които залагат на черни дрехи за първата си среща с потенциален партньор. Тъмните тонове са предпочитани дори пред традиционно смятаното за цвят на любовта и чувствеността червено.

Гафовете, които правим на първа среща
 
Експертите са установили, че черният и червеният цвят са предпочитани както от хетеросексуални индивиди, така и от хора с хомосексуална ориентация.

Мъжете лъжат двойно повече от жените
Червеното по традиция се смята за цвят на любовта, но скорошни проучвания установиха, че хората намират за също толкова привлекателно и черното ThinkStock/Getty Images

По-неутрална роля при избора на дрехи за първа среща играе синият цвят

Най-лошите места и най-подходящите дни за първа среща
 
"Червеното по традиция се смята за цвят на любовта, но скорошни проучвания установиха, че хората намират за също толкова привлекателно и черното“, обяснява психологът д-р Робин Крамър.

Четири съвета за първа среща
 
И двата цвята въздействат върху различни възприятия. Червеното влияе върху възприятието за привлекателност чрез еволюционни механизми, докато черното оказва по-скоро културно и социално въздействие. Оказва се, че в наши дни този ефект играе по-съществена роля върху човешките възприятия, отколкото еволюционният“, допълва психологът.

Още за първите срещи:

„Най-грешните“ напитки, които може да си поръчате на първа среща

Миризмите, които отблъскват най-много на първа среща

Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща

Вижте  за какво лъжат мъжете и жените на първа среща

Най-подходящите храни за първа среща

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА