Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща
Кои женски качества най-много впечатляват мъжа на първа среща / Thinkstock/Getty Images

При първото общуване между двата пола мъжете най-много ценят откритостта на жените.

Това показват проведени от психолози поведенчески експеримента, чиято цел бе да се разкрие кои женски черти се харесват най-много от мъжа при първото общуване, но и също така могат да повлияят положително върху по-нататъшното развитие на отношенията.

При експериментите първата среща на мъжа и жената протичала в условия, регламентирани от самите психолози. Най-напред мъжът разказвал за себе си трогателна история и оценявал реакцията на жената. След това експериментът протичал по същата схема, но виртуално - двамата не се виждали. В третия случай мъжът също предизвиквал емоции у жената със свой разказ, но трябвало също да прецени доколко е готов да гради със събеседничката по-нататъшни отношения.

Най-разпространените митове за мъжкия сексуален темперамент

Оказва се, че ако жената внимателно слуша мъжа и от първите минути проявява съчувствие и дори жал, тя се запомня по-силно и се оценява като надеждна партньорка за по-нататъшните отношения. Дори не е важно дали занапред ще проявява съчувствие и разбиране. В мъжката памет тя се запомня като жена, готова да се притече на помощ, да съчувства дори на непознат мъж, просто защото го харесва.

Мъжете харесват откритите и дружелюбни жени, които са готови да водят разговор, да обсъждат различни теми и искрено да подкрепят мъжа, дори и по въпроси, които невинаги са им понятни. Такова поведение обнадеждава мъжете и ги кара да проявяват инициатива.

Източник: БГНЕС