Четири грешки, които правим на първа среща
Четири грешки, които правим на първа среща / ThinkStock/Getty Images

Около 17 милиона души във Великобритания са без партньор, въпреки че около половината от тези хора искат дългосрочни отношения. Изследванията показват, че всеки десети човек изпитва сериозни трудности на първа среща. Една пета от анкетираните признават, че не се чувстват влюбени.

Четири съвета за първа среща

Затова Барбара Блумфийд, автор на книга за терапия за двойки с проблеми, разкри най-честите грешки, които двата пола правят на първата си среща:

1. Винаги мислите, че излизате с „перфектния". Хората идват при мен и ми казват :"Искам да го/я намеря", споделя психоложката, според която е малко вероятно да срещнете човек, който да е идеален. Затова вероятно сте изпуснали много хора, които са добри за вас.

2. Не водите смислени разговори. Хората, които ходят по срещи, трябва да се научат да се интересуват. Най-често тези, които остават сами, имат навика да водят монолози със себе си.

Гафовете, които правим на първа среща

3. Не се чувствате уверени. „Хората ходят по срещи, защото се чувстват отчаяни, а това е много грешен подход", обясни специалистката. „Облечете нещо удобно и отидете на среща", съветва тя.

4. Не сте честни след първата среща. Много от връзките се объркват, защото хората са били твърде срамежливи или притеснени да не бъдат отхвърлени. Ако искате да видите човека отново, кажете му го", съветва Барбара. Изяснете връзката си, ако човекът не е за вас, не го оставяйте в неведение. Винаги можете да бъдете честни и да кажете, че между вас няма достатъчно общи неща. Да, можете да го разочаровате, но ще бъдете честни. Повечето хора са плахи и несигурни и оставят нещата, висящи във въздуха или нямат достатъчно голяма смелост да потърсят човека отново.

Източник: БГНЕС