Четири съвета за първа среща
Четири съвета за първа среща / ThinkStock/Getty Images

За да бъде запомнена първата среща като положително събитие във вашия живот, трябва като начало да се настроите на положителна вълна. Ако се чувствате зле или просто не сте в настроение по една или друга причина, естествено, че най-добре е да отложите тази среща за друг ден. Срещата ще мине по ноти, само при добро разположение на духа.

Миризмите, които отблъскват най-много на първа среща

Ето и няколко съвета за приятна първа среща:

Постарайте се да се държите естествено и непринудено по време на цялата среща. Не се усмихвайте или смейте през цялото време. Лека усмивка на доброжелателност трябва да присъства, но все пак тя трябва „да бъде в час". Ако ви се разказват сериозни неща, старайте се да слушате внимателно, иначе дори леката усмивка няма да бъде уместна.

Гафовете, които правим на първа среща

Не се показвайте твърде умни, бъдете балансирани. Отсрещната страна ще оцени интелекта ни, но често не от раз. Ако един от двамата се почувства по-глупав от другия, втора среща едва ли ще има. Това е характерно особено за мъжете, които искат да бъдат „на висота". И още, небива да отстоявате виждането си с „пяна на устата" - правило, валидно и за двата пола.

Най-подходящите храни за първа среща

Трябва да умеете да приемате комплименти. Ако сте уверени в себе си и в своя външен вид, не бива да говорите и показвате с целия си вид, че знаете това. Отвръщайте с лека усмивка и благодарност на комплиментите.

Комплиментите правят жените по-уверени

Не подценявайте осанката. На обществени места е прието на масата да се седи с изправен гръб. У дома на канапето е различно. За дамите обаче е много важно да покажат женска изтънченост и грациозност.

Източник: БГНЕС