/ netinfo
Младата дизайнерка залага на естествените материи и женската уникалност
Михаела Бошева за модата и стила
100011
Михаела Бошева за модата и стила
  • Михаела Бошева за модата и стила
Без копи/пейст на готови модни решения и без изкуствени материи. Така определи колекциите си в ефира на Дарик Югоизток, младият дизайнер Михаела Бошева.

Завършила специалност "Моден дизайн", участвала в редица модни форуми в Бургас, във Варна и в столицата, специализирала професионален грим, сега талантливата бургазлийка създава уникални бижута и дрехи за млади жени, майки и за техните деца.

Михаела Бошева
netinfo

Михаела Бошева
netinfo

Наскоро Михаела откри и своя страница във Фейсбук - Fashion studio MishelleB, където могат да бъдат видени колекциите й за студените дни в комбинация с атрактивни и стилни бижута.

Михаела представя своите модели за дрехи и бижута, но успоредно с това безвъзмездно дава индивидуални консултации на последователките й в социалната мрежа. Творческата й кариера има ново вдъхновение - дъщеря й. По време на фестивала на модата в Бургас 2018, част от моделите на дизайнерката бяха представени от 1-годишната Ема.

Михаела Бошева
netinfo


"В моделите ми залагам на естествените материи - коприна, лен, памук и вълна. Човек се чувства много по-добре, когато е облечен в облекла от качествени материали, а не в дрехи от полиестер, акрил и ликра. Много е важно, когато облечете нещо, независимо дали е ежедневна или официална дреха да имате удобство в нея. Това въздейства върху самочувствието, променя дори излъчването, защото жената се чувства по-уверена", споделя Михаела Бошева.

В бижутата си Бошева също залага на коприната, добре съчетаните цветни камъни и на нежността на своите произведения. По думите й, естетиката е важна част от добрия външен вид. "Не бива да се прекалява с нищо - нито с грим, нито с разголване, нито с натруфени бижута. Една жена трябва да подчертае своята индивидуалност, но това не бива да става натрапчиво, за да не се преминава границата.

За жалост в Бургас продължава тенденцията дамите доброволно да се унифицират. Искат да са като другите, искат да се забелязват от далеч, рядко се срещат жени, които залагат на безценната индивидуалност и нежния стил", допълва още Михаела. 

Повече за предимството да довериш сталинга си на дизайнер, вместо на конфекцията в магазина и практични съвети за грим и облекло, чуйте в звуковия файл от разговора с Михаела Бошева: