Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов
Съпредседателят на Обединените патриоти Валери Симеонов / БГНЕС, архив
Съпредседателят на "Обединените патриоти" Валери Симеонов призова лидерите на ГЕРБ и БСП да спрат с противопоставянето и се обяви за съставяне на "широко правителство", така че по думите му да се отговори на очакванията на хората.
 
"Обръщам се към ръководствата на двете най-големи партии, които в най-голяма степен спечелиха доверието на избирателите – ГЕРБ и БСП, за съставянето на едно широко правителство с тяхно и наше участие, така че да отговорим на хората. Най-сетне да се спре с това лично противоборство, с тази приличаща на сблъсък на футболни агитки надпревара между двете партии", каза пред „Фокус“ Симеонов.
 
Валери Симеонов: Разочарован съм

Готови сме да заемем своето място в една такава коалиция. Дали ще бъде коалиция, или програмен кабинет, смятаме, че трябва да се сложи точка на противопоставянето. Използвам случая да се обърна към Бойко Борисов и Корнелия Нинова за провеждането на спешни срещи и формирането на едно такова правителство, което ще бъде подкрепено с огромно мнозинство от над 200 човека“, заяви лидерът на НФСБ. Според него това е напълно възможно, просто трябва да бъде игнорирано и преодоляно егото на отделните лидери. „Аз моето съм готов да го преглътна. Нямам и кой знае какво его“, коментира Симеонов.

Борисов: Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство

БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ

Той посочи, че все пак смята да изчака дали ще имат предложение от ГЕРБ. „Винаги сме повтаряли, че сме готови на разговори и на съвместни действия с всички български партии, независимо от кой спектър са те, защото най-важни са интересите на хората“, каза още Валери Симеонов.


Социолог: Партиите не получиха колкото очакваха

“Предлагам да се направи правителство, което да бъде определено основно от двете най-големи партии – ГЕРБ и БСП, които спечелиха в най-голяма степен доверието на избирателя. Готови сме да бъдем посредници, да съдействаме по всякакъв начин, не в името на това да участваме и ние, а просто да се формира едно стабилно управление, което да управлява България 4 години и да даде стабилност и сигурност на българските граждани”, коментира и пред bTV Симеонов.

Трябва да се търси диалог между партиите, смята Каракачанов

„Аз се убедих в последните две години, че само с търсенето на общото и с обединението може да се постигнат целите, които сме поставили”, каза още Валери Симеонов. Идеята се споделя и от лидера на ВМРО Красимир Каракачанов. Все още няма яснота дали „Атака” е съгласна.