БСП
БСП / БГНЕС, архив
Корнелия Нинова няма да подава оставка
93119
Корнелия Нинова няма да подава оставка
  • Корнелия Нинова няма да подава оставка
Лидерът на БСП Корнелия Нинова няма да подава оставка заради резултатите на изборите. Тя отчете повишение на доверието в социалистите и правилна посока на развитие. Освен това щяла да пита членовете на партията с кой да се коалира, но само ако се стигне до втори проучвателен мандат за съставяне на правителство.

Нинова поздрави победителите и отново повтори, че дори да бъдат поканени от ГЕРБ, няма шанс за коалиция."Ако Борисов направи кабинет, ние оставаме в опозиция, а една опозиция няма как да подкрепи кабинет", поясни тя.  След това призна, че е имало грешки в кампанията.

ГЕРБ спечели извънредните парламентарни избори

"Не беше правилно, не е модерно и съвременно в днешно време вместо да говорим какво предлагаме за бъдещето на България, да се връщаме назад и да провеждаме цялата кампания на базата на този спор. Смятам, че и двете страни допуснахме грешки-те от своя страна ни наричаха "кръвопийци" и "убийци", ние реагирахме. Двете страни допринесохме това да стане тема в кампанията", коментира Корнелия Нинова.

БСП
БГНЕС, архив

Още преди изборите тя се зарече, че първо ще се допита до партията и след това ще вземе решение с кой да управлява. При сегашното стечение на обстоятелствата, това ще се случи само ако се стигне до втори проучвателен мандат. "Сега чакаме първата сила дали ще състави кабинет. Тогава такова допитване ще бъде безпредметно", посочи лидерът на червените.

Как гласува България: Резултатите по райони

Нинова отказа да коментира в аванс според нея кои са удачните партньори, но повтори – ДПС не е сред тях."Най-близки по платформа сме с Патриотичния фронт, но докато не видим резултата от преговорите на ГЕРБ, няма да коментираме евентуални коалиции", отсече Корнелия Нинова.

Борисов победи Нинова в лидерската битка в София

Лидерът допълни, че разполагат със сигнали за нарушения и изборите не са били на 100% честни.