Лидерът на БСП Корнелия Нинова
Лидерът на БСП Корнелия Нинова / БГНЕС
Корнелия Нинова: Промяната е процес и продължаваме напред
БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ. Това каза Корнелия Нинова в първия си коментар след обявяване на прогнозните резултати от предсрочния вот.

"Ако бъдем поканени от тях за разговори и коалиция няма да участваме в такава", заяви председателят на БСП. "Ние сме заявявали, че програмите ни са различни и ние сме алтернатива на ГЕРБ. Искаме промяна на статуквото", уточни още лидерът на червените.
 
Борисов: Резултатите показват, че ГЕРБ е длъжен да направи правителство

"Ако ГЕРБ не успеят да съставят кабинет и на нас ни бъде връчен мандат, ще опитаме да направим правителство на България в името на нейната стабилност и предстоящото председателство на ЕС", съобщи Нинова.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова
БГНЕС


Тя поздрави победителите от предсрочните избори, проведени днес, с уточнението, че все още не са ясни окончателните резултати. Нинова благодари и на всички, упражнили правото си на глас.
 
Карадайъ: Формулата за стабилността е ценностно мнозинство

Увеличили сме двойно резултата си спрямо последните парламентарни избори през 2014 г., когато имахме 505 000 гласа, и почти тройно за последната година, посочи лидерът на БСП. Тя благодари на онези близо един милион българи, които са ги подкрепили днес.

Трябва да се търси диалог между партиите, смята Каракачанов

„Потвърждаваме резултата на президента Румен Радев на първия тур на изборите”, заяви Нинова. „Това показва, че сме на прав път, и продължаваме да работим за промяната, която започнахме в България”, посочи още тя и увери: „Промяната е процес и продължаваме напред. Това, което сме обещали на хората, ще изпълняваме безпрекословно”.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова
БГНЕС