Говорителят на РБ Петър Москов
Говорителят на РБ Петър Москов / БГНЕС, архив
Москов: На следващи избори десницата трябва да се яви обединена
93103
Москов: На следващи избори десницата трябва да се яви обединена
  • Москов: На следващи избори десницата трябва да се яви обединена
На едни следващи избори десницата трябва да се яви обединена, защото това е единственият начин да се постигат резултати, каза Петър Москов от Реформаторския блок в ефира на Дарик.
 
По думите му, ако десните партии бяха единни, днес щяха да бъдат трета политическа сила и щяха да могат да налагат определен политически ред в парламента.
 
ГЕРБ побеждава БСП на предсрочния вот

"За да водим разговора дали "Реформаторски блок - Глас народен" ще бъде представен в следващия парламент, има една причина и тя се нарича ненаучени уроци от миналото и процесът на разделение, който като че ли е неизменна част от начина, по който общността ни не може да реагира адекватно на заплаха", каза Москов. По думите му до обявяването на окончателните резултати от ЦИК, от коалицията няма да са наясно за позицията на политическия съюз.
 
Сериозният губещ са двете части, на които се разцепи Реформаторският блок

На следващи избори десницата би трябвало да се яви заедно, единна и с яснота, че това, което има значение, е крайният резултат, каза Москов. "Ако днес десницата беше единна, тя щеше да бъде трета политическа сила и щеше да има количество народни представители - мотивирани и с енергия, дадени им от избирателите, за да могат ясно да наложат определен дневен ред. В момента ситуацията не е такава", допълни той.
 
Философията на обединението, философията, чийто продукт е Реформаторският блок - на обединение и разширяване на общността на десницата, трябва да бъде рестартиран.