мандат
мандат / БТА
Държавният глава подписа указа, с който предлага на 46-ото Народното събрание да избере Пламен Николов - кандидат за министър-председател, излъчен от „Има такъв народ“, за премиер на страната.

Това съобщиха от "Дондуков" 2.

„Има такъв народ“ върнаха изпълнен мандат, но все още не е ясно кой ще гласува за правителството им (ОБЗОР)

Малко по-рано Николов, заедно с председателя на „ПГ на Има такъв народ“ върнаха папката с изпълнения мандат на държавния глава.

мандат
Президентство

"Надявам се парламентарната група на ПП „Има такъв народ“ да продължава в открит и конструктивен диалог със своите партньори в Народното събрание да търси необходимата парламентарна подкрепа в обединение от общи цели и приоритети в интерес на българските граждани", заяви президентът Румен Радев на срещата с представителите на най-голямата по численост парламентарна група в 46-ото Народно събрание.

ИТН предлага Иво Атанасов за министър на правосъдието

Президентът изрази надежда от ИТН да са успели да съставят правителство, което да работи като „единен и ефективен екип“. „От опит знам колко е трудно да се състави кабинет, да се привлекат почтени хора с ясни граждански позиции и с необходимите експертиза, опит     и визия за развитие на съответното министерство. Надявам се, че сте успели в тази нелека задача“, заяви още Румен Радев.

мандат
Президентство

Йорданов: Ако ДБ, ИБГНИ и БСП искат да има нови избори, няма да ни подкрепят