Кандидатът на "Има такъв народ" за правосъден министър адвокат Момчил Иванов се отказва от позицията поради лични причини. Това съобщиха на брифинг от партията. 

"Той се отказва, тъй като всичко онова, което се наложи да преживее, като изказвания, публикации в пресата, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага. Новата кандидатура ще научите съвсем скоро, тъй като за нас това е ново", заяви кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов. 

Председателят на ПГ на "Има такъв народ" Тошко Йорданов се обърна към журналистите: "Ще ви говоря като колега, а не като човек, който е депутат. Възхитен съм в кавички от поведението на част от медиите, които минават за демократични, за фалшивите чатове, които публикуваха, за фалшивата информация, за ада, на който подложиха семейството на Момчил Иванов. Ще ви припомня как на изборите за кмет една жълта медия извади секси снимки на дамата, с която живееше тогавашният кандидат за кмет на ДБ. Тогава всички бяхте възмутени", посочи Йорданов. 

Той визира публикуван в социалните мрежи чат, за който се твърди, че е воден между Момчил Иванов и предполагаема негова студентка. В разговора отказалият се от номинацията си кандидат-министър отправя неприлично предложение. Днес Йорданов подчерта, че замесеното момиче е направило изявление, в което категорично отрича слуховете.

Името на Иванов се възприе като скандално предложение от симпатизантите на „Демократична България” заради пост, който той публикува, а впоследствие изтри от личния си профил във Facebook, посочва NOVA. „За първи път някой казва НЕ на соросоидните платени политици – майкопродавници. Реакцията е умопомрачителна. Срещу „Има такъв народ” е активирана цялата гнусна паплач, която последните 30 години постоянно точи държавните финанси под една или друга форма или схема! Тоя път няма да ви се получи! Ще удържим цялата тази злост в името на България и националният интерес“, написа Иванов. По-късно той поясни, че думите му не били по адрес на ДБ, а се отнасяли за конкретен човек от неговия избирателен район.