Спряхме се на Иво Атанасов, защото е изключителен професионалист, също така е председател на нашата Арбитражно-контролна комисия и мисля, че е достойна кандидатура. Това каза Пламен Николов, след като "Има такъв народ" върнаха реализиран мандата на президента Румен Радев и обявиха новото си предложение за министър на правосъдието, след като по-рано в петък стана ясно, че Момчил Иванов се отказва поради лични причини.

„Има такъв народ“ върна реализиран мандата на президента Радев

"Знаете за кръчмаря и сметките. Когато президентът издаде указ и когато се гласува в зала, ще видим колко гласа, кой къде и как гласува. Ясно е, че ние очакваме подкрепа от "Демократична България", "Изправи се БГ! Ние идваме!" и БСП, само с тях сме водили разговори и с тях сме постигнали общи насоки и очакваме от тях подкрепа. Ако те искат да има нови избори, просто няма да подкрепят кабинета, решението е в тях. Това е демокрацията". Това заяви зам.-председателя на "Има такъв народ" Тошко Йорданов.

Кандидатът за правосъден министър на „Има такъв народ“ се отказва от номинацията

Момчил не е в този списък заради вас, се обърна Тошко Йорданов към журналистите, визирайки Момчил Иванов, който се отказа от номинацията си за министър на правосъдието по-рано в петък.