За министър на правосъдието в проектокабинета на номинирания за министър-председател от "Има такъв народ" (ИТН) Пламен Николов е предложен Иво Атанасов. Това обяви Пламен Николов пред президента Румен Радев.

Атанасов е депутат от Видин и секретар на ПГ на "Има такъв народ" в 46-ото Народно събрание.

Бил е народен представител и в 45-ото Народно събрание от "Има такъв народ".

Кандидатът за правосъден министър на „Има такъв народ“ се отказва от номинацията

Иво Атанасов е юрист по професия, владее немски и руски език, показва справка на сайта на парламента.

"Спряхме се на Иво Атанасов, защото е изключителен професионалист, също така е председател на нашата Арбитражно-контролна комисия и мисля, че е достойна кандидатура", аргументира се кандидат-премиерът на "Има такъв народ" Пламен Николов.

Иво Атанасов беше предложен за правосъден министър в последния момент преди Пламен Николов да представи на президента Румен Радев реализирания проучвателен мандат, след като номинираният за поста Момчил Иванов се отказа поради лични причини, свързани с публикации в социалните мрежи - предполагаем чат, за който се твърди, че е воден между Момчил Иванов и предполагаема негова студентка. В разговора отказалият се от номинацията си кандидат-министър отправя неприлично предложение.

"Той се отказва, тъй като всичко онова, което се наложи да преживее, като изказвания, публикации в пресата, не позволява на неговото достойнство да продължи с тази сага. Новата кандидатура ще научите съвсем скоро, тъй като за нас това е ново", обясни кандидатът за премиер на ИТН Пламен Николов.