Николай Хаджигенов
Николай Хаджигенов / БТА
Не само номинираният за правосъден министър Момчил Иванов трябва да бъде оттеглен от проектокабинета, предложен от "Има такъв народ". Това коментира  пред журналисти в парламента ъде оттеглен от проектокабинета, смята Николай Хаджигенов, заместник-председател на ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме" /ИБГНИ/.

Според Хаджигенов оттеглянето на Момчил Иванов е било направено, защото последният е бил "нахапан основателно от медиите".

Кандидатът за правосъден министър на „Има такъв народ“ се отказва от номинацията

Това е мое умозаключение, може и да греша, коментира Хаджигенов, след което изтъкна, че би било разумно да има и други оттеглени кандидати за министри. Като например предложеният за министър на вътрешните работи адвокат Петър Илиев. Неговото име се свързва с обвинения за плагиатство, за които Софийският университет е започнал проверка.

Христо Иванов за Момчил Иванов: За мен остава фактът, че такава кандидатура изобщо имаше

"Името му се споменава по-често от това на Бойко Борисов докато бе на власт, така че би било логично. Това е нещо, което ще решат ИТН - не аз", допълни Хаджигенов.
Той обясни, че след като се съберат формациите от ИБГНИ, депутатите ще гласуват предложения от ИТН проектокабинет анблок.

Хаджигенов коментира, че теоретично е възможно проектокабинетът да бъде гласуван тайно и изтъкна, че той лично е противник на тези неща. "Гласуването трябва да бъде явно", коментира депутатът.
БТА